València inaugura aquesta setmana el seu paper com a Capital Verda Europea 2024 amb un ampli programa de sostenibilitat que busca transcendir més enllà d’un any d’esdeveniments. El programa compren prop de 400 accions al llarg de 12 mesos, amb actes inaugurals programats ja per a aquest dijous i divendres. L’alcaldessa, María José Catalá, va fer èmfasi en què la capitalitat no ha de limitar-se a 366 dies d’activitats, sinó que ha de ser un catalitzador per accelerar la transició ecològica en totes les accions municipals, deixant un llegat durador en la ciutat.

 

La gestió d’aquest projecte es realitza de manera transversal des de l’Alcaldia, reconeixent la feina de dècades i aprofitant la posició privilegiada de la ciutat entre el mar i l’horta. La regidora de Turisme i Innovació, Paula Llobet, destaca que aquesta oportunitat permet a València liderar la transició verda i digital que experimenta Europa.

 

L’esdeveniment inaugural, que tindrà lloc al Palau de la Música, marcarà l’inici oficial d’un any ple de compromisos ambientals, amb sessions d’experts que abordaran temes crucials com infraestructura verda, biodiversitat, mobilitat sostenible i alimentació sostenible, consolidant València com a referent en sostenibilitat per a altres ciutats europees.

Més informació en l’article de 20 minutos.