Turisme ha atorgat la marca ‘S de Sostenibilitat’ a 36 entitats turístiques de la Comunitat Valenciana en Fitur, la Fira Internacional de Turisme a Madrid que va tindre lloc del 24 al 28 de gener. La consellera Nuria Montes va destacar el compromís del Consell amb la sostenibilitat i va mencionar iniciatives com el Pilotatge de la ‘S de Sostenibilitat’, que busca ajudar les empreses a obtenir aquest distintiu alineat amb les especificacions tècniques de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE).

 

Durant la cerimònia d’entrega de certificacions, Nuria Montes va subratllar l’ambició del Govern valencià d’impulsar pràctiques sostenibles en el sector turístic. Amb un total de 313 certificats de ‘S de Sostenibilitat’ a nivell nacional, la Comunitat Valenciana s’ha posicionat com a líder amb 100 certificats. Montes va ressaltar la necessitat de demostrar que la regió és un destí obert i dinàmic, on la sostenibilitat no només és un valor, sinó també una realitat fonamental.

 

Aquest reconeixement no només destaca els assoliments individuals de les entitats guardonades, sinó que també reforça la posició de la Comunitat Valenciana com a referent nacional en turisme sostenible. L’enfocament en la consecució d’almenys tres Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) dels 17 establerts per l’ONU, dóna suport a la visió a llarg termini del Govern valencià per mitigar l’impacte del turisme i promoure un model més sostenible.

Més informació a l’article d’El Periòdic ací.