“La transició verda portarà beneficis per a l’ocupació en quasi tots els sectors”. Així ho afirmen Stelina Chatzichristou, analista del Departament de Formació Professional i Competències, i Cynthia M. Harrison, coordinadora de CareersNet en el Cedefop. Aquests beneficis, expliquen, es veurien implementats amb el compliment del Pacte Verd Europeu (EGD, European Green Deal). Aquest pacte implicaria en 2030 un augment dels llocs de treball d’uns 2,5 milions a la Unió Europea.

 

Els sectors més beneficiats serien el de gestió de residus per l’augment de les activitats de reciclatge, el de subministrament d’aigua i electricitat per la demanda d’energies renovables, el de producció d’aparells i dispositius electrònics renovables o de menor consum, així com el de la construcció, per a la renovació i modernització d’edificis. 

 

A més, apunten, també s’esperen beneficis indirectes per a l’ocupació, sobretot en sectors basats en serveis com el de la informació, la comunicació, àrees científiques o tècniques, entre altres. Es crearan nous llocs de treball llestos per a cobrir nínxols de mercat en un món més sostenible. 

 

Consulta l’article complet en Educaweb