Dilluns passat 7 de febrer va tindre lloc en la UPV el Taller de prospectiva “La UPV en uns escenaris de neutralitat climàtica”. Aquest taller es va organitzar a iniciativa de l’Aliança de Càtedres C12 UPV per la transició ecològica, en col·laboració amb el Vicerectorat de Desenvolupament Sostenible dels Campus d’aquesta universitat. 

Taller UPV

L’equip de la Càtedra de Nova Transició Verda a la UPV, juntament amb la Càtedra de Transició Energètica Urbana UPV, van ser les encarregades de coordinar i facilitar aquest taller. En ell van participar membres de la comunitat universitària amb diferents perfils: estudiants, inclosa la Delegada d’Alumnat de la UPV, Llija Olcina, PAS, PDI, representants de diverses Càtedres de l’Aliança C12 i persones amb càrrecs en l’equip de govern de la UPV, inclosa la Vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus, Débora Domingo, i el Vicerector de Planificació, Oferta Acadèmica i Transformació Digital, Jose Pedro García.

L’objectiu d’aquesta activitat era generar un espai de reflexió sobre com seria i quin paper tindria la UPV en diferents escenaris futurs de neutralitat climàtica. Per a això, després d’una presentació inicial, es van fer quatre grups de treball per a compartir idees i debatre sobre com seria la UPV en cadascun dels escenaris proposats. Per a concloure el taller, es va fer una posada en comú de les propostes desenvolupades en cadascun dels grups de treball, seguida d’un interessant debat.

Taller UPV

La participació i el desenvolupament del taller va ser un èxit, amb aportacions molt enriquidores per part de totes i tots els participants, que representaven a un ampli espectre dels membres de la comunitat universitària. 

Els resultats d’aquest taller contribuiran a pròximes activitats que s’emmarquen dins de “El Gran Debat UPV”, que pretén conduir a la creació d’un Living Lab climàtic en la UPV, banc de proves per a generar coneixement sobre la descarbonització que siga posteriorment aplicable a la ciutat de València. La creació d’aquest Living Lab forma part de l’aliança formalitzada el mes de gener passat entre la UPV i l’Ajuntament de València per a convertir a València en una de les 100 ciutats europees climàticament neutres abans de 2030, que la Comissió Europea seleccionarà el mes vinent de març.