El passat 16 de febrer va tenir lloc una reunió en línia de l’equip de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat de València amb l’equip responsable del desenvolupament del Destination Sustainable Index (GDS Index) per part de la Fundació Visit València i amb la Sènior Changemaker Rebecca Johnson (Global Destination Sustainability Movement). Com és sabut, la Fundació Visit València -DMO de la destinació Ciutat de València– en col·laboració amb Global Òmnium va elaborar el primer estudi sobre la petjada de carboni de la activitat turística en una destinació turística urbà com la ciutat de València. En aquesta línia d’avanç cap a un destí més sostenible, la Fundació s’ha integrat al Global Destination Sustainability Movement. L’elaboració de l’Destination Sustainability Index constitueix un desenvolupament clau en el procés de liderar l’avanç cap a un destí sostenible a la ciutat de València.

La col·laboració amb la Càtedra de Nova Transició Verda s’emmarca en aquest procés de desenvolupament i anàlisi d’indicadors vàlids en aquest procés continu cap a la sostenibilitat turística.

En aquesta reunió, Rebecca Johnson va assenyalar els aspectes claus per aconseguir la incorporació de la ciutat de València a l’GDS Index, convertint-se així en una destinació turística amb certificació sostenible. Així mateix, ha remarcat la importància que té que siga la Fundació, en col·laboració amb institucions com la Càtedra d’Nova Transició Verd de la UV, que va lidere la posada en marxar d’un procés que ha d’implicar progressivament a tots els stakeholders de la destinació turística.

Com bé expressa el GDS Movement, es tracta d’un moviment que “ajuda a les destinacions a co-crear la seua estratègia de turisme i esdeveniments, avaluació comparativa i en la millora del seu compliment en sostenibilitat, construint capacitat per transformar la cadena de valor i catalitzar la regeneració”. És el moment de posar-se en marxa i treballar per una ciutat i destinació turística sostenible que aposte per un creixement regeneratiu.