Els pròxims dies 7 i 8 d’octubre de 2021 se celebraran en la sala d’actes (edifici Nexus) de la Universitat Politècnica de València les jornades obertes de La UPV respon a la missió València Ciutat Neutra. Entre les 12 càtedres d’aquesta universitat que s’uneixen amb l’objectiu de plantejar iniciatives per a la descarbonització de València hi ha l’equip de la UPV a la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda. En aquest marc, divendres 8 de octubre s’abordarà la creació d’un Living Lab climàtic a la UPV, un nou espai per a mobilitzar la UPV i a l’ecoistema d’innovació urbà al servei d’una transició ecològica justa.

Com un primer pas cap a la creació d’aquest Living Lab, a la sessió del divendres, l’equip de la Càtedra de Nova Transició Verda a la UPV co-organiza el taller Co-disenyar un Living Lab climàtic
a la UPV. Serà un taller participatiu en el qual es convidarà els assistents a aportar les seues idees sobre quins haurien de ser els objectius, els actors i les formes de governança opssibles per omençar a construir de manera col·lectiva un Living Lab sobre transició ecològica a la UPV. També es presentaran algunes experiències portades a terme fins ara, com el mapeig d’iniciatives de transició ecològica a la Universitat, que va coordinar l’equip de la Càtedra a la UPV el passat mes de juny. En aquest taller participarà l’alumnat de la universitat i estarà present la vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus.

El programa de les jornades s’iniciarà el dia 7 a les 9 hores amb una inauguració per part de l’Alcalde de València i el Rector de la UPV, en la qual es tractarà el binomi universitat-ciutat i el procés de descarbonitzar les ciutats europees. A continuació, es parlarà de com fer de València una ciutat més neta i neutra, amb polítiques municipals de descarbonització i transició energètica justa, i propostes de les Càtedres davant els reptes de l’agroalimentació sostenible, les emissions 0 i la transició energètica urbana. 

L’aliança de les 12 càtedres de la UPV per la transició ecològica està integrada per:Cátedra de Transición Energética Urbana, Cátedra de Cambio Climático, Cátedra Tierra Ciudadana, Càtedra de Nova Transició Verda, Càtedra de Transició Energètica en la Comunitat Valenciana, Càtedra de Dades Obertes, Cátedra de Planeta y Desarrollo Sostenible, Càtedra Governança de la Ciutat de València, Càtedra d’Innovació en Habitatge, Càtedra d’Economia Valenciana, Cátedra Aguas de Valencia i Cátedra AVANT UPV Agencia Valenciana Antidespoblament.

Pots inscriure’t ací i ser part d’aquestes iniciatives per a fer de València i altres ciutats un lloc millor en el qual viure!