Demà 5 de març se celebra el Dia Internacional de l’Eficiència Energètica, i amb aquest motiu, des de l’equip de la Càtedra de Nova Transició Verda a la Universitat Miguel Hernández d’Elx tenim el plaer de presentar la iniciativa #UMHComparteCoche, una app mòbil, integrada alhora a l’app UMH, que posa en contacte persones que viuen a prop per viatjar junts als desplaçaments a/des de la Universitat.

L’app funciona per als usuaris i usuàries sense comissions o càrrecs, i ha de fixar el cost del desplaçament per quilòmetre. A més, se n’incentiva l’ús amb la possibilitat de guanyar vals de combustible de fins a 20€.

D’acord amb les dades recollides a l’informe diagnòstic del Pla de Mobilitat Sostenible de la UMH, l’impacte estimat d’aquesta iniciativa és la reducció dels desplaçaments d’uns 180 vehicles motoritzats al dia i 16.600 desplaçaments a l’any, contribuint a aconseguir un estalvi de emissions de 228.000 kg de CO2 anuals ia compartir despeses de combustible que puguen produir un estalvi de fins a 400.000 euros.

Esperem que aquesta iniciativa sigui d’interès i junts contribuïm a la mobilitat sostenible i, per tant, a cura del medi ambient.