L’equip de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat Jaume I ha lliurat hui dimarts els Premis de Desenvolupament de Videojocs per la Transició Ecològica, concurs organitzat la primavera pasada i adreçat a l’estudiantat de Grau o Màster de les 5 universitats públiques valencianes. L’objectiu era fomentar la conscienciació i l’acció social en l’àmbit climàtic d’una forma creativa, educativa i estimulant per a l’estudiantat, aprofitant el potencial explicatiu, col·laboratiu i visual dels videojocs.

 

L’acte de lliurament de premis ha tingut lloc al Rectorat de l’UJI, amb la presencia del director general de Coordinació Administrativa de la Vicepresidència Segona de la Generalitat, Marc Aparisi Martí; el vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI, Modesto Fabra, i la directora de la Càtedra a l’UJI, Eva Camacho. Cadascun dels membres dels grups guardonats ha rebut un diploma, i a més s’ha realitzat una breu demostració de cadascun dels jocs premiats.

 

El primer premi, amb una dotació de 500€ ha estat per al projecte ‘Nashville’, d’Eva Mª Garzón, Fernando Villanueva, Iker Gimbert, Jorge Tejado i Sergi Fuster. El segon premi, correspondent a ‘Iridiscent’ -de Susana Puig, Alba Ramos, Darius Ionut, Javier Seral i Carlos Sánchez- rep 300 €. El tercer pertany al videojoc ‘Elisa y el cambio climático’, d’Aníbal Manzano, Álvaro Rodríguez i Paula Herranz. El quart i cinqué lloc són per a ‘Plastic O’Clock’ i ‘Lotus’ respectivament, que compten amb un reconeixement especial pel seu bon treball. Tots els projectes presentats, de gran originalitat, van presentar des de mons futuristes on la humanitat quasi està extingida fins a les situacions més quotidianes, en les que totes i tots podríem identificar-nos.

 

Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les 5 universitats públiques valencianes i va néixer amb l’objectiu principal desenvolupar activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic, en el marc del concepte d’hàbitat sostenible.