El congrés La lluita contra el canvi climàtic i el reconeixement dels drets de la naturalesa: Sinergies de la cooperació mediterrània, organitzat pel Grup de recerca Democràcia+ de la Universitat de València conjuntament amb altres entitats com la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, reunirà expertes i experts en canvi climàtic i en les mesures que cal prendre des dels poders públics per enfrontar-lo. L’esdeveniment tindrà lloc a la Facultat de Dret de la UV els dies 29 i 30 de juny de 2022 i s’hi posarà èmfasi en el diagnòstic i solucions des del Dret, l’Economia, les ciències socials en general. Se centrarà en com la cooperació mediterrània ha de combatre el canvi climàtic i en el concepte “drets de la natura” aplicat a la Mediterrània.

En un moment en què el canvi climàtic és un problema global, cal trobar noves vies jurídiques per enfortir la lluita a favor de la sostenibilitat de la terra, especialment de la Mediterrània. El reconeixement dels drets de la naturalesa per part de diversos ordenaments jurídics, a més de la posada en marxa del programa Harmonia amb la Natura de les Nacions Unides, fan de la “jurisprudència de la terra” (Earth jurisprudence) una de les eines més potents amb què comptem per a la lluita per un món verd.

El congrés serà presencial i es transmetrà per ‘streaming’. Les ponències i comunicacions seran publicades en un volum com a actes del congrés.

Més informació