El passat dimecres 18 de novembre la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) va comptar amb la col·laboració d’Aurora Pedro Bueno, directora a la Universitat de València de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, per al programa de ràdio d’Economia, Empresa i Turisme. El programa es va emetre a Ràdio 3 (RNE) el dijous 26 de novembre i es va publicar a www.canal.uned.es i a YouTube Ràdio UNED.

El programa va ser titulat Turisme i covid-19: l’hora de la política turística. L’entrevista va estar basada en la situació actual de el sector turístic que, sens dubte, és un dels més perjudicat per la pandèmia. Es va parlar de l’especificitat de la Política Turística dins de les polítiques públiques, de com orientar la política turística per promoure una recuperació de l’turisme. A més, van analitzar la resposta del Govern nacional i autonòmic per aquesta situació, tractant el Pla de Impuls de l’Sector Turístic aprovat pel Govern al juny i l’Estratègia de Turisme Sostenible d’Espanya 2030, probable desencadenant d’un nou pla turístic a nivell nacional.

Independentment dels problemes ocasionats per la pandèmia, l’entrevista també va tractar els principals problemes de el sector, com ara l’estacionalitat, la insostenibilitat, etcètera, introduïnt suggeriments perquè la política turística dissenye un model turístic espanyol a mig i llarg termini. Aurora també va parlar d’urbanisme i política d’habitatge, atenent especialment a la proliferació i l’impacte socioeconòmic dels habitatges d’ús turístic a les principals ciutats espanyoles en l’última dècada.

Finalment, Pedro va fer una presentació del projecte interuniversitari de la Càtedra de Nova Transició Verda, relacionant els seus objectius i la seua activitat amb els temes candents en l’entrevista, ja que la Càtedra a la UV està centrada en la transició cap a un model més verd, més sostenible en el sector turístic.