La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat Jaume I ha aprovat hui dimarts el seu pla d’actuació per a l’any 2021, a través d’una reunió virtual. Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les 5 universitats públiques valencianes i va néixer amb l’objectiu principal desenvolupar activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic, en el marc del concepte d’hàbitat sostenible.

A més del primer concurs de desenvolupament de videojocs per la transició ecològica, actualment en actiu, l’elaboració d’un informe sobre el Consell de Participació d’Hàbitat Sostenible, i un altre sobre economia del comportament també formen part del pla d’actuació. Així mateix, l’equip de la Càtedra a l’UJI impulsarà jornades de treball entre els membres de la Càtedra a les 5 universitats públiques valencianes i publicarà articles a revistes científiques, a més de participar al XVI Congrés de l’Assocaició Espanyola per a l’Economia Energètica (AEEE).

A la reunió de hui han participat entre altres persones Adoración Guamán, directora general de Coordinació Institucional de la Generalitat Valenciana; Pedro Fresco, director general de Transició Ecològica de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI i Eva Camacho, directora de la Càtedra a l’UJI, a més de Amparo Latonda, cap de Servei de Coordinació Institucional i Anàlisi de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. A la reunió, Camacho ha estat reelegida com a presidenta de la Comissió Mixta de Seguiment, mentre que Fresco n’ha assumit la secretaria.