La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat de València va aprobar el pasat 11 de maig el seu pla d’actuació per a l’any 2021. Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les 5 universitats públiques valencianes i va néixer amb l’objectiu principal desenvolupar activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic, en el marc del concepte d’hàbitat sostenible.

La Càtedra a la UV desenvoluparà diverses activitats amb la finalitat de sensibilitzar i difondre aspectes centrals en el procés de transició verda en el turisme, especialment entre els estudiants. En aquesta línia, també s’han aprovat el premis als TFGs i TFMs que tracten sobre el procés de transformació de paradigma en el turisme. La cooperació internacional ocuparà també un lloc destacat en les activitats de la Càtedra a la UV, tant per accions específiques en projectes de cooperació en matèria de sostenibilitat i turisme verd com en la proposta de creació d’una Xarxa d’Universitats per a impulsar la investigació en matèria de transició verda. La proposta feta des de la Direcció de la Càtedra a la Universitat de València d’organitzar anualment algun tipus de seminaris o jornades amb les 5 universitats públiques que formen la Càtedra va ser, també, aprovada. L’objectiu d’aquestes jornades serà l’intercanvi d’experiències de cadascuna de les universitats participants en la Càtedra així com el posicionament davant propostes relacionats amb els objectius de la Càtedra.

A la reunió de hui han participat entre altres persones Adoración Guamán, directora general de Coordinació Institucional de la Generalitat Valenciana; Pedro Fresco, director general de Transició Ecològica de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica; María Dolores Real, vicerrectora d’Innovació i Transferencia de la Universitat de València, Aurora Pedro, directora de la Càtedra a la Universitat de València, José Miguel Soriano com a membre designat pel Vicerrectorat, a més de Amparo Latonda, cap de Servei de Coordinació Institucional i Anàlisi de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.