Donar suport a la creació de nous projectes empresarials que innoven en àmbits relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Amb aquesta finalitat, la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Càtedra de Cooperació al Desenvolupament Sostenible de la UMH, totes elles impulsades amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, s’han incorporat a la 10a Marató UMH. Aquest programa per a emprenedors combina un itinerari formatiu sobre àrees clau per a la creació d’startups amb el suport i assessorament personalitzat per part de mentors de Parc Científic, i de la seva xarxa d’experts tecnològics i sectorials. La 10a edició de la Marató UMH compta, a més, amb un total de 68.000 euros i altres premis especials, que es repartiran entre els projectes més innovadors.

Per la seua banda, la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, en la qual participa la UMH i col·labora la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, es focalitza en l’impuls del dret a un habitatge i un entorn urbà sostenible en el marc de la Transició Ecològica i en la lluita contra el canvi climàtic. Així, l’entitat atorgarà en la primera etapa de la Marató UMH un premi econòmic de 1.000€ al projecte, de qualsevol sector, que promogui o estigui relacionat amb el desenvolupament sostenible, i/o la lluita contra el canvi climàtic. Per exemple, en àmbits com l’economia circular, l’habitatge sostenible, l’eficiència energètica o les energies renovables, entre d’altres. El director de la Càtedra a la UMH, Agustín Pérez, explicava en aquest vídeo la participació de la Càtedra en la convocatòria:

Al seu torn, la Càtedra de Transformació de l’Model Econòmic de la UMH, impulsada per la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, té com a finalitat l’estudi, la difusió i l’intercanvi de coneixements que fomenten l’evolució de l’actual model econòmic de la Comunitat Valenciana cap a un més competitiu. Per això, l’entitat ha decidit concedir, en la primera etapa de la Marató UMH, un total de 1.000€ al millor model de negoci en els àmbits de la innovació social i inclusiva. Concretament, que innove en aspectes relacionats com la igualtat de gènere, la diversitat funcional o els col·lectius en risc d’exclusió laboral.

Així mateix, la Càtedra de Cooperació a al Desenvolupament Sostenible Prosperitat UMH-GVA, en la qual col·labora la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, se centra en accions que contribuïsquen a potenciar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 relacionats amb l’eix “Prosperitat”. En aquests s’emmarquen àmbits com l’energia assequible i no contaminant, el treball decent i creixement econòmic, la indústria, innovació i infraestructura, la reducció de desigualtats, i les ciutats i comunitats sostenibles. Seguint aquesta línia, la càtedra donarà suport amb un total de 1.000€ a projectes que impulsen la prosperitat de les persones en un entorn en què tothom tinga accés a vides productives, beneficiant-se del progrés econòmic, tecnològic i social.

Tota la informació i bases de la Marató UMH estan disponibles ací.