Les comissions mixtes de seguiment de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a les cinc universitats públiques valencianes han mantingut reunions durant aquesta setmana, amb la participació de la directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Adoración Guamán.

A la Universitat Politècnica de València es va tractar l’aprovació definitiva del pla d’actuació de la Càtedra, a més del reforç de la col·laboració entre el director de la Càtedra a la UPV amb la Comissió Delegada de Transició Ecològica i Sostenibilitat Ambiental. Al seu torn, a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la comissió va identificar com a tasques de la Càtedra la realització d’una diagnosi sobre l’estructura de l’administració pública en matèria de transició ecològica. entre altres projectes. A més, com a mostra del treball realitzat es va lliurar a Conselleria un document de treball sobre Transversalitat en la transició ecològica, arran del qual el director de la Càtedra a la UMH, Agustín Pérez Martín, ha estat convidat a participar a una subcomissió delegada sobre aquests temes.

Pel que fa a la Universitat Jaume I, la comissió va tractar el pla d’actuació per al 2021, en el qual s’aposta de forma preferent per reforçar les activitats d’investigació, a més d’incloure la previsió d’algunes publicacions a partir dels treballs encetats en 2020.

També a les universitats de València i Alacant han tingut lloc aquestes reunions de les respectives comissions de seguiment.