Del 17 al 30 de juny, l’Institut Interuniversitari a través de l’ERI Sostenibilitat de la Universitat de València va realitzar un Seminari Internacional sobre Territori i Educació Ambiental en col·laboració amb la Universitat del Quindío de Colòmbia. Aquesta activitat sorgeix com a conseqüència de les activitats que desenvolupa l’ERI de Sostenibilitat amb la Universitat colombiana amb què hi ha conveni de col·laboració. Al seminari va participar l’equip de la Càtedra de Nova Transició Verda a la UV, dirigit per Aurora Pedro.

La inauguració va anar a càrrec del professor José Manuel Rodríguez Victoriano de l’ERI Sostenibilitat, en representació de l’Institut López Piñero, i va estar coordinada pels professors Javier García Gómez i Ignacio García Ferrándis per part de la UV i les professores Lígia Janeth Molina Rico i Alba Leonilde Suárez Arias de la Universitat del Quindío.

Hi estan participant professors de les Institucions esmentades i altres universitats colombianes, com la Tecnològica de Pereira i la del Cauca, i d’Hondures, així com del Departament de Didàctica de les ciències experimentals i socials, de Treball Social i de Turisme, que tractaran temes com “Dona rural i Paisatge cultural cafeter”, “Representacions socials i culturals de l’aigua dels docents”, “Formació territorial des de l’educació superior”, “Turisme i medi ambient” o “Transformacions territorials i serveis ecosistèmics a Armènia (Quindío-Colòmbia)”.

A més, es van programar activitats de camp a l’Horta de València i a la Devesa de l’Albufera, per tractar el tema del territori des del punt de vista didàctic.