La Càtedra de Nova Transició Verda participarà en el webinar Agenda Urbana i Turisme Sostenible: Reptes i desafiaments davant del 2030, organitzat per Daleph amb la col·laboració del Pla de Mallorca. Tindrà lloc el dimarts 30 de gener a les 16:30h des de l’aplicació Zoom i es requereix inscripció prèvia (gratuïta).

 

En l’esdeveniment comptaran amb la participació d’Aurora Pedro Bueno, doctora en Economia per la Universitat de València i directora de la Càtedra de Nova Transició Verda en Turisme. Bueno s’encarregarà de la presentació i la dinamització del webinar.

 

També estarà present Beatriz Martín Rodríguez, exercint el càrrec de consultora sènior de Turisme Sostenible en Daleph. A més, es sumarà al panell Josep Rodríguez, responsable de Relacions Internacionals a l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona i coordinador de la Comunitat Euro-MED de Turisme Sostenible. Leire Bilbao, gerent de Visit Benidorm; Joan Cifre, gerent de la Mancomunitat Pla de Mallorca (PSTD Pla de Mallorca 2021); i Juanjo Manrique, gerent del Grup de Desenvolupament Rural de Guadix també estaran presents.

 

En el webinar, es parlarà sobre com les ciutats s’enfronten a diversos reptes per fomentar i desenvolupar un turisme que, a més de ser intel·ligent, considere totes les dimensions de la sostenibilitat, abastant aspectes econòmics, mediambientals, culturals i socials. Han d’abordar, entre altres factors, el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i els problemes de mobilitat, alineant-se amb les directrius establertes en l’Agenda 2030 i adoptant un model de governança turística.