La Comissió Mixta de Seguiment de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat Jaume I es va reunir de manera virtual el 23 de desembre passat, per a tancar el treball de l’exercici de 2021 a l’UJI. Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les 5 universitats públiques valencianes i va néixer amb l’objectiu principal desenvolupar activitats de recerca, docents i de difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic, en el marc del concepte d’hàbitat sostenible.

A la reunió van participar Pedro Fresco, director general de Transició Ecològica de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Juan González, jefe de secretaría de la Dirección General; Modesto Fabra, vicerector de Planificació, Coordinació i Comunicació de l’UJI i Eva Camacho, directora de la Càtedra a l’UJI, a més de David Beltrán, del Programa de Patrocini i Mecenatge de l’UJI.

Camacho va explicar que a la reunió es va aprovar la memòria d’activitats de 2021, que replega la intensa activitat desplegada durant l’any a la Universitat Jaume I. En aquest sentit, s’ha dut a terme una convocatòria de premis de videojocs per a la transició ecològica i l’equip de la Càtedra a l’UJI ha participat activamente en el XVI Congrés de l’Associació Espanyola per a l’Economia Energètica (AEEE), a més de prendre part en un debat sobre com millorar la igualtat en la ciencia, en el marc de la Nit Mediterrània de les Investigadores 2021 (Mednight). En l’àmbit de la recerca, d’altra banda, s’ha elaborat un informe científic sobre l’economia del comportament i s’ha publicat un article científic sobre els incentius de les empreses per adoptar tecnologies de producción més netes en un entorn d’emissions a l’atmòsfera. D’altra banda, durant la reunió també s’ha tractat el pla d’actuació previst per a 2022.