La Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda ha prorrogat, a través de la Universitat Jaume I, el període de presentació de candidatures als premis de Desenvolupament de Videojocs per la Transició Ecològica dirigits als estudiants de Grau o Màster de les 5 universitats públiques valencianes en el curs 2020-2021. La convocatòria de la Càtedra, que compta amb la col·laboració del Living Lab Planeta Debug de l’UJI, permet la participació individual o en grup i té com a objectiu fomentar la concienciació i l’acció social en l’àmbit del canvi climàtic. Els premis estan dotats amb 500, 300 i 200 euros i es poden presentar candidatures a través de la seu electrònica de l’UJI fins al 15 de maig de 2021. El jurat està presidit per Adoración Guamán, directora general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona de la Generalitat, i també hi formen part Eva Camacho, directora de la Càtedra a l’UJI; Emilio Sáez Soro, professor i investigador principal del projecte Living Lab Planeta Debug i Maria Josep Picó, membre de l’equip del projecte.

L’objectiu principal de la Càtedra és desenvolupar activitats d’investigació, docència i difusió sobre estratègies i polítiques públiques en matèria de transició ecològica justa i lluita contra el canvi climàtic en el marc de l’hàbitat sostenible. Pel que fa a la convocatòria, el punt de partida és el convenciment que els videojocs tenen gran potencial com a eina que recrea un món col·laboratiu on l’èxit es beneficia del desenvolupament d’habilitats, creant de forma natural la necessitat d’aprendre per part del jugador, afavorint els canvis de comportament i la generació de consciència ciutadana davant els reptes de la transició verda. En aquest sentit, el concurs pretén promoure el desenvolupament de videojocs que tinguen com a objectiu fomentar el coneixement de les problemàtiques associades a la transició verda i la lluita contra el canvi climàtic en un marc de sostenibilitat, així com promoure la sensibilització i canvis de comportament de la ciutadania en el marc de la construcció d’un hàbitat sostenible.

Impulsada per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica de la Generalitat Valenciana, la Càtedra compta amb participació de les 5 universitats públiques valencianes.

Més informació:
· Tauler d’Anuncis Oficial de l’UJI
· DOGV