El passat divendres 27 de novembre va tenir lloc el Fòrum d’Economia de Camp de Morvedre, organitzat per Levante-EMV es van reunir, a Canet d’en Berenguer, representants de la política, la economia i la societat amb l’objectiu d’analitzar el futur de l’turisme i el desenvolupament de les ciutats saludables tant des del sector públic com del privat.
Entre els aspectes clau que es van assenyalar durant el Fòrum, per aprofitar les oportunitats deñ nou model, van ser la digitalització, la col·laboració i la diferenciació. A la cita van participar el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés; el ‘número 2′ de la ministra Reis Maroto que va exposar el Pla de modernització i competitivitat del sector turístic basat en la transformació de el model, la sostenibilitat, la digitalització i el desenvolupament de producte turístic; l’alcalde de Canet d’en Berenguer, Pere Antoni Chordà, que va exposar les claus del model turístic a desenvolupar i va anunciar la posada en marxa d’un projecte tecnològic que reunirà 150 localitzacions i permetrà conèixer al turista.
Des de la Generalitat, va participar Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, qui va detallar els eixos de les accions per al turisme que s’han posat en marxa des de l’administració i va apuntar que “hem de ser capaços d’emocionar al visitant” i que “el sector té futur; el repte més gran d’ara és que el teixit productiu lligat a l’turisme arribe viu a la següent emboscada”. També hi va participar Natalia Antonino, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt.
Com a expertes en el sector, hi van intervenir Aurora Pedro, directora a la Universitat de València de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, doctora en Economia i consultora de la Organització Mundial del Turisme, qui va destacar les bones perspectives de cara al futur del turisme. També com a expertes en el sector, van participar Maria Albaicín Tutela – presidenta de la comissió de Turisme de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (Asecam) i Raquel Gómez, portaveu de l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Bé Comú.
Per finalitzar, Vicky Sevilla, xef guanyadora del premi Jove Promesa de la Comunitat Valenciana i finalista del Premi Cuiner Revelació 2020, va posar en valor la gastronomia valenciana i va reivindicar la necessitat de fidelitzar el visitant nacional.
El pasado viernes 27 de noviembre tuvo lugar el Foro de Economía del Camp de Morvedre, organizado por Levante-EMV en Canet d’en Berenguer, que reunió a representantes de la política, la economía y la sociedad con el objetivo de analizar el futuro del turismo y el desarrollo de las ciudades saludables tanto desde el sector público como del privado.
Entre los aspectos clave que se señalaron durante el Foro, para aprovechar las oportunidades del
nuevo modelo, fueron la digitalización, la colaboración y la diferenciación. En la cita participaron el secretario de Estado de Turismo, Fernando Valdés; el ‘número 2’ de la ministra Reyes Maroto que expuso el Plan de modernización y competitividad del sector turístico basado en la transformación del modelo, la sostenibilidad, la digitalización y el desarrollo de producto turístico; el alcalde de Canet d’en Berenguer, Pere Antonio Chordà, quien expuso las claves del modelo turístico a desarrollar y anunció la puesta en marcha de un proyecto tecnológico que
reunirá 150 localizaciones y permitirá conocer al turista.
Desde la Generalitat, participó Francesc Colomer, secretario autonómico de Turismo, quien detalló los ejes de las acciones para el turismo que se han puesto en marcha desde la administración y apuntó que “debemos ser capaces de emocionar al visitante” y que “el sector tiene futuro. El reto más grande de ahora es que el tejido productivo ligado al turismo llegue vivo a la siguiente emboscada”. Asimismo, también participó Natalia Antonino, concejala de Turismo del Ayuntamiento de Sagunto.
Como expertas en el sector, intervino Aurora Pedro – directora en la Universitat de València de la Cátedra Interuniversitaria de Nueva Transición Verde, doctora en Economía y consultora de la Organización Mundial del Turismo, quien destacó las buenas perspectivas de cara al futuro del turismo. También como expertas en el sector, participaron María Albaicín Tutela, presidenta de la comisión de Turismo de la Asociación de Empresarios del Camp de Morvedre (Asecam) y Raquel Gómez, portavoz de la Asociación Valenciana para el Fomento de la Economía del Bien Común.
Para finalizar, Vicky Sevilla, chef ganadora del premio Joven Promesa de la Comunitat Valenciana y finalista del Premio Cocinero Revelación 2020 puso en valor la gastronomía valenciana y reivindicó la necesidad de fidelizar al visitante nacional.