Dijous 18 de novembre, la Sala de Graus ‘Rector Ramón Martín Mateo’ de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant va acollir la jornada Canvi climàtic i transició verda: un desafiament global als drets fonamentals, organitzada per la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda. La jornada va estar dirigida per José Chofre i al comité d’organització van participar José Ángel Camisón, Mar Esquembre i Adrián García Ortiz.

A la inauguració de la jornada intervingueren el vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat de la UA, Luis Alfonso Martínez Giner, i el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, juntament amb José Chofre, professor titular de Dret Constitucional de la UA i director de la Càtedra.

A continuación, va tenir lloc la taula rodona ‘Canvi climàtic i transició verda: un desafiament global als drets fonamentals’, amb Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfic Regional de la UA; Rubén Martínez Dalmau, professor titular de Dret Constitucional de la Universitat de València; Eduardo Salazar, advocat ambientalista, doctor en Dret i representant de la Plataforma ILP Mar Menor.

Seguidament, va tenir lloc l’acte de lliurament dels premis del II Concurs a treballs tutoritzats (TFG/TFM) de les universitats valencianes de la Càtedra. Finalment, a la cloenda van participar Marc Aparisi, director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona, i Adrián García Ortiz, professor ajudant de Dret Constitucional de la UA i secretari de la Càtedra a la UA.