El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) dóna suport a més d’un centenar de projectes a tota Espanya, destinant 635 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La vicepresidenta Teresa Ribera destaca l’èxit de les línies d’ajuts CE Implementa 3 i 4 (on a la Comunitat Valenciana se li han concedit 2 i 1 projectes respectivament), així com H2 Pioneros 2. El primer programa es centra en la finançament de comunitats energètiques, mentre que el segon es concentra en posar en valor l’Hidrogen Verd.

 

Més del 50,8% de la demanda elèctrica es cobrirà amb fonts renovables aquest any, segons Ribera, evidenciant l’eficàcia dels projectes recolzats. L’impuls inclou el finançament de 12 projectes d’hidrogen renovable i 77 comunitats energètiques en diverses regions, destacant la innovació i la participació ciutadana.

 

Aquestes iniciatives, gestionades per l’IDAE, representen un avanç significatiu cap a la sostenibilitat, generant ocupació, reduint la contaminació i reforçant la seguretat energètica a tota Espanya. El compromís del país amb la transició cap a un futur més verd es reflecteix en la implementació exitosa de projectes que marquen línies en la lluita contra el canvi climàtic.

Per a més informació, consulteu l’article del Pla de Recuperació del Govern d’Espanya.