El pròxim 3 de desembre a les 18 h tindrà lloc la jornada en línia “cap a un turisme just i baix en carboni”, co-organitzada por la Fundación Transición Verde, la Green European Foundation y La Casa Encendida.

El turisme és un dels principals motors de l’economia espanyola, però l’actual crisi de la Covid-19, ha mostrat la fragilitat del sector i ha portat Espanya a qüestionar fins a quin punt ens convé seguir depenent de l’turisme a tan alt percentatge econòmic. Cal un nou replantejament de l’activitat econòmica que permeta fer del turisme un sector resilient enfront de noves crisis econòmiques, sanitàries i climàtiques i, per això, és necessària la transició ecològica.

El turisme és, a més, un sector que no només produeix greus impactes climàtics i ambientals, sinó que aquests, al seu torn, l’afecten negativament. L’escassetat d’aigua, la disminució de confort climàtic, la pèrdua de platges o l’increment de fenòmens meteorològics extrems són alguns dels efectes de l’escalfament climàtic amb conseqüències directes en l’activitat turística i que poden comprometre seriosament la seua viabilitat.

Es tracta d’aprofitar les lliçons que ens ha brindat l’aturada de la pandèmia per replantejar-nos un canvi de paradigma, el canvi cap a un model turístic just i baix en carboni, que estigui preparat per afrontar els grans reptes climàtics, econòmics i socials de la nostra època i que sigui sostenible a llarg termini.

A la jornada hi participarà Aurora Pedro Bueno, directora en la Universitat de València de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda, composta per les 5 universitats públiques valencianes. Pedro és doctora en Economia, Professora Titular d’el Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València i Consultora de l’Organització Mundial del Turisme. Amb ella debatran Javier Benayas, catedràtic d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Madrid, membre de Consell Assessor de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Sostenible i regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat de Soto de Real; Karima Delli, eurodiputada francesa del Greens / EFA en el Parlament Europeu i presidenta de la Comissió de Transport i Turisme, a més de membre de la Comissió Econòmica i Social per a Àsia i el Pacífic i del Comitè d’Afers Monetaris.

La jornada serà moderada per Rosa Tristán, periodista ambiental i de divulgació científica, i es disposarà de traducció simultània espanyol-anglès.

Inscripcions ací.