El passat 3 de novembre de vesprada va tindre lloc la jornada Construint el futur que volem. Recursos educatius per al desenvolupament sostenible. Des de l’equip de la Càtedra a la Universitat de València vam participar amb la ponència de la directora, Aurora Pedro, titulada Universitats sostenibles i la importància de l’Agenda 2030 en l’àmbit educatiu.

Universitats sostenibles i la importància de l’Agenda 2030 en l’àmbit educatiu.

Una de les parts essencials de la ponència fou què és allò que es pot fer des de les universitats per a aconseguir unir educació amb desenvolupament sostenible. Es va proposar mobilitzar i proveir a la joventut de les capacitats i ferramentes per a complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i fomentar la investigació per poder donar solució als reptes que plantegen els ODS. També es va assenyalar la necessitat d’instaurar aquests objectius en totes les institucions educatives, i promoure la implicació i lideratge a la universitat per a implantar-los i generar diàleg. 

En resum, Aurora Pedro va traduir totes aquestes accions com a “educar, investigar i liderar socialment” des de les universitats.