La Càtedra de Nova Transició Verda a la Universitat Politècnica de València va organitzar els darrers dies 14, 26 i 17 de juny la Segona Edició del curs ‘Eines de Design i System Thinking per a la transició ecològica’.

El curs presencial estava dirigit a estudiants de màster o doctorat que tingueren interès a ampliar els seus coneixements sobre metodologies de Design Thinking per a la innovació en l’àmbit de la transició ecològica.

El curs es va estructurar en quatre sessions. La primera va ser introductòria. Dionisio Ortiz, Director de la Càtedra, va presentar la Càtedra, els seus objectius i activitats. A continuació Débora Domingo, Vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus de la UPV va fer una xarrada inspiradora per ajudar als alumnes a posar-se en context, i finalment Guillermo Palau, professor de la UPV, va introduir el treball que s’anava a desenvolupar durant el curs i les eines digitals que s’utilitzarien al treball per grups.

Durant les següents dues sessions els alumnes van treballar en grups amb la facilitació dels professors per anar posant en pràctica les eines de Design i System Thinking que se’ls anaven presentant, seguint un procés molt creatiu al voltant de la recerca de solucions per a la transició ecològica als campus de la UPV.

Eines Desing i

A la darrera sessió els dos grups de treball van presentar les seues propostes, encaminades a respondre als dos reptes que s’havien plantejat:

  • Com podríem aconseguir un millor sistema de consum alimentari al campus?
  • Com podem augmentar la conscienciació i interès sobre la sostenibilitat ambiental per part dels agents del campus?

El curs va tindre una valoració molt positiva per part de l’alumnat, amb debat i implicació. Fins al punt que els grups de treball que es van formar estan plantejant-se buscar vies per poder continuar desenvolupant i posar en pràctica algunes de les idees que van sorgir al marc del curs.