Aurora Pedro, directora de la Càtedra Interuniversitària de Nova Transició Verda a la Universitat de València, ha participat recentment en les I Jornades de Turisme Rural Sostenible, del projecte Turismo Ariadna: El hilo que nos une, que han tingut lloc a Brihuega (Guadalajara, Castella-La Manxa).

 

La jornada gira entorn a la creació d’un espai lliure de debat en què compartir visions compartides sobre models de negoci de Turisme Rural Sostenible. A més, es busca potenciar els recursos del territori, com són el patrimoni, la cultura, la història, l’entorn i les persones. L’objectiu final és generar sinergies i oportunitats sostenibles ajudant-se de la tecnologia i de la col·laboració entre municipis per a impulsar l’Espanya rural totes i tots junts. 

 

Aurora Pedro fou invitada per a debatre aquesta iniciativa amb agents del municipi, junt amb uns experts mexicans. Concretament, ho va fer amb la seua ponència Elementos para un desarrollo turístico sostenible en áreas rurales en la que va reflexionar sobre alguns aspectes que condicionen, hui en dia, l’èxit de diferents iniciatives de turisme rural. Per explicar aquest fet, també va analitzar la gestió de les destinacions turístiques rurals com a un element essencial per entendre el poc èxit d’aquests últims anys. 

A banda, el programa contemplava xarrades tan interessants com Gestión responsable del turismo: acciones de hermanamiento e identidad, Las cocinas tradicionales en el diseño de productos gastronómicos con sentido humano o Ejemplos de éxito de turismo rural sostenible en Europa. El caso de las aromáticas, entre altres.