Les xicotetes accions poden marcar la diferència en el camí cap a una economia verda. La transició ecològica reclama compromisos seriosos de tota la societat, des dels governs a les empreses, passant òbviament pels ciutadans. I és clar, més enllà de bones intencions, calen accions concretes que facen realitat aquest canvi.

En aquest punt, el sector financer és un dels actors que poden exercir com a motors del canvi i una veritable transició verda, mitjançant les seues actuacions en diferents àmbits, sempre dirigides a aportar viabilitat econòmica a projectes de tot tipus, relacionats amb una nova economia enfocada cap a un planeta més sostenible. Entre altres, els exemples van des del finançament de projectes relacionats amb les energies renovables a iniciatives de reforestació, passant per hipoteques verdes (d’habitatges amb les millors qualificacions energètiques) o el ‘leasing’ que dóna viabilitat a projectes de plantes fotovoltaiques.

Són moltes les oportunitats que el present ofereix en aquest context les entitats financeres disposades a fer un pas més i situar-se al capdavant del canvi de mentalitat que requereix la transició ecològica. I n’hi ha que han començat a entendre la transcendència d’aquest pas i han començat a caminar en aquest sentit. En aquest article de Dirigentes Digital trobaràs alguns exemples estimulants.